Curve Curve
Actualiteiten
Actualiteiten

Horus en zijn oprichter Philippe Tailleur in het weekblad Trends

28 May 2024

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in het weekblad Trends.

De kracht van technologie

Philippe Tailleur, founding father van Horus, heeft enorm veel ervaring en expertise in de techwereld. Zo ontwikkelde Philippe reeds in 1995 zijn eigen boekhoudsoftware, onder de naam Bob Software, dat hij in 2004 verkocht aan het Britse Bob Sage.

Na een kort sabbatjaar in Spanje, prikkelde de goesting echter alweer om iets nieuws te doen. Toen zijn zoon Jérôme kwam aankloppen met een vriend die burgerlijk ingenieur studeerde, ging de bal aan het rollen. Horus schoot uit de startblokken – en de rest is geschiedenis.

De kracht van artificiële intelligentie

Philippe en Jérôme merkten al snel dat de wereld van de boekhoudsoftware was blijven stilstaan. Er werd nog veel te weinig gedaan met de nieuwste technologieën en de innovatieve mogelijkheden van artificiële intelligentie. Philippe beschrijft dit als volgt:

“We voelden dat AI enorm veel potentieel bood. We begonnen samen van een blanco blad en ontwikkelden met Horus Software een slim platform op de maat van Belgische familiebedrijven. Ze zetten volop in op AI-toepassingen.”

De kracht van familie

De sterke groei van Horus Software is ook verschillende investeerders niet ontgaan, al hoeft dit niet langer voor Philippe Tailleur. Met Horus Software trekt Philippe resoluut de kaart van ‘familiebedrijf’, wat hij mooi samenvat in zijn Trends-interview:

“Horus Software is nu met 23 mensen, die ook mee hebben kunnen investeren in het bedrijf. Zo vormen we figuurlijk een familie. Eentje die 4 miljoen euro omzet draait én maandelijks honderden nieuwe klanten mag verwelkomen!”

De kracht van plezier

Aan stoppen denkt Philippe Tailleur niet. Nog lang niet, zelfs! Momenteel beleeft hij immers veel te veel plezier aan de verdere uitbouw, de strategische visie en de vele toekomstplannen van Horus Software om op zijn 64ste aan zijn pensioen te denken.

Daarnaast is hij ook enorm trots op wat hij met Horus Software heeft kunnen opbouwen. We geven het laatste woord dan ook heel erg graag Aan Philippe Tailleur zelf:

Ik heb nog enorm veel plezier in mijn baan, omdat ik het gevoel heb dat ik ergens voor werk. Ik denk niet aan stoppen. Verre van. Horus Software is namelijk het beste bedrijf dat ik in 40 jaar heb gekend, dus… op naar de toekomst!”

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in het weekblad Trends.