Curve Curve
Actualiteiten
Actualiteiten

Van startup naar scaleup: Horus Software verdubbelt omzet in 2023

23 November 2023

Het familiebedrijf zal in 2023 de kaap van 4 miljoen euro overschrijden

Horus Software, de Belgische scaleup die een boekhoudsoftware en – app met Artificiële Intelligentie heeft ontwikkeld, zal in 2023 de kaap van 4 miljoen euro omzet ronden. Het familiebedrijf is goed op weg om haar resultaat van 2022 te verdubbelen. Toen klopte het AI-bedrijf het jaar af op 2 miljoen euro omzet. Dankzij deze groei eindigde het op een zestiende plaats in de Deloitte Tech Fast 50 ranglijst van snelstgroeiende Belgische Techondernemingen.

35.000 dossiers

Het afgelopen jaar kwam Horus Software in een stroomversnelling. Vandaag worden zo’n 35.000 boekhouddossiers beheerd op één van haar platformen. Het bedrijf ontwikkelde twee producten voor de Belgische markt: Horus Office, een accountancysoftware voor boekhouders en fiduciaires, en Falco, een financiële app voor ondernemers en bedrijfsleiders. Horus Software dankt haar ontwikkeling enerzijds aan het vertrouwen van de Waalse en Brusselse markt, en anderzijds aan haar groeiend marktaandeel in Vlaanderen.

232.000 gewonnen uren

Innovatie heeft altijd een centrale rol gespeeld bij de onderneming uit Luik. De boekhoudkundige oplossingen van Horus Software zijn sinds het prille begin volledig ontworpen rond Artificiële Intelligentie. Die AI analyseert automatisch een factuur en boekt ze meteen correct in de boekhouding, wat de werklast aanzienlijk verlaagt. In 2023 heeft het systeem al 14 miljoen facturen gescand, goed voor 232.000 teruggewonnen uren.

Groei in Vlaanderen

In 2024 verwacht de onderneming haar groei voort te zetten. Horus Software ziet onder andere een groot potentieel in de Vlaamse markt. Daarom versterkte het recent haar Vlaams team met 6 Nederlandstalige medewerkers, op een totaal van 21 werknemers. De scaleup opende het afgelopen jaar ook een bureau in Leuven.

Gunther Slaets, Verkoopdirecteur bij Horus Software, schijnt zijn licht: “De boekhoudsector was historisch gezien niet de meest innovatieve sector. Vandaag zien we een mooie inhaalbeweging. Vanaf 2026 worden bedrijven verplicht om elektronisch te factureren. Ze bereiden zich er best nu al op voor. Vooral als je weet dat één kmo op de drie zijn facturen nog met de post verstuurt.”

“Een andere factor die onze groei zal versnellen is dat sommige traditionele pakketten een verouderde database gebruiken die sinds eind 2022 niet meer up to date is. Erger nog, vanaf 2025 zal het onmogelijk zijn om nieuwe licenties te verkrijgen. Bedrijven zullen dus noodgedwongen nieuwe systemen moeten gebruiken”, gaat Gunther verder.

Deloitte Tech Fast 50

Voor het tweede jaar op rij was Horus Software genomineerd in de Deloitte Tech Fast 50 ranglijst van snelstgroeiende Techbedrijven in België. De AI-scaleup behaalde de zestiende plaats met een groei van 627% over de laatste drie jaar.