Curve Curve
Actualiteiten
Testimonials

Onze gebruikers aan het woord: Fisc-Protect

13 March 2023

Beschrijf uw onderneming in een paar woorden?

Fisc-Protect is een familiale KMO die al meer dan 50 jaar bestaat. Ikzelf ben van de derde generatie. Begin jaren 60 werd het bedrijf opgericht door mijn grootvader en bestond het uit een boekhoud- en een verzekeringskantoor. Mijn vader heeft begin jaren 80 de boekhoudtak overgenomen, verder uitgebouwd en gemoderniseerd. Door onze uitstekende ligging in de Brusselse rand, zijn wij bereikbaar vanuit alle delen van het land. Daarenboven zijn wij een drietalig kantoor (Nederlands – Frans – Engels), en dus kunnen wij klanten van over het hele land bedienen.

Wat is jullie grootste kracht?

We zijn een familiale vennootschap en dat vertaalt zich in de nauwe contacten met ons cliënteel. Elke dossierbeheerder kent zijn dossiers tot in de details. Fisc-Protect is onder andere gespecialiseerd in vastgoedvennootschappen, bouwondernemingen én vrije beroepen. Onze kennis van deze sectoren is een grote troef.

Hoe heeft u Horus Software leren kennen?

We hebben Horus Software leren kennen via een collega-accountant die de Waalse markt goed kent. Die collega is altijd op zoek naar de laatste ontwikkelingen op vlak van boekhouding. Hij had Horus ontdekt tijdens een seminarie en was meteen verkocht. Deze collega heeft de software een jaar getest en was zo positief, dat hij ons heeft kunnen overtuigen om ook over te schakelen naar Horus software.

Wat was bepalend om Horus Office in huis te halen?

Bij Fisc-Protect waren we al een tijdje op zoek naar de juiste software voor onze activiteiten, maar we hadden nog niet de witte raaf gevonden. Totdat onze collega-accountant aan onze deur kwam kloppen en heel overtuigend was (lacht).

Hoe verliep de overstap naar Horus Office?

Voor ons was de overstap naar Horus Office groot daar we nog met een papieren boekhouding en een sterk verouderde software werkten. Onze facturen werden nog bijgehouden in mappen, moesten afgestempeld worden om vervolgens ingegeven te worden in onze toenmalige software. Toen we zijn overgestapt naar Horus Office hadden we in het begin veel vragen (lacht), maar Cindy van de customer service heeft ons altijd snel en met de glimlach geholpen. Dankzij de hulp van het hele team van Horus is de transitie naar Horus Office uiteindelijk vlot verlopen.

Welke functionaliteiten spreken u aan?

De software neemt veel simpele taken over, zoals de automatische inlassing van de facturen door middel van artificiële intelligentie. Een andere functionaliteit, die wij appreciëren, is dat we verwerkte boekingen nog kunnen aanpassen. Vergissingen kunnen zo makkelijk rechtgetrokken worden en nieuwe classificaties kunnen nagenoeg moeiteloos verwerkt worden.

De interface is ook logisch opgebouwd, waardoor je bijvoorbeeld makkelijk directe verklaringen van boekingen kan terugvinden. Er zijn veel kleine functies, die we vroeger zelf moesten uitvoeren via een rekentabel, die nu worden overgenomen door het programma, bijvoorbeeld de verwerking van over te dragen kosten boeken of de te ontvangen facturen én de afschrijvingen.

Welke functionaliteiten doen u tijd winnen?

De herkenningssoftware is voor ons erg belangrijk. De software is accuraat en ziet bijvoorbeeld meteen of het een aankoop- of verkoopfactuur is, of het een bankrekening is enzovoort. Coda-bestanden worden ook automatisch verwerkt. Het zijn vooral de functionaliteiten die te maken hebben met de verwerking van de financiële verrichtingen die ons veel tijd doen winnen.

Wat is het grootste voordeel van Horus, volgens u?

Het is een intuïtief programma. Na een tijdje is Horus Office bijzonder gemakkelijk om mee te werken.

Hoe verloopt het contact met de teams van Horus?

Het contact met de teams van Horus verloopt bijzonder vlot. Wanneer je in het begin het programma nog aan het ontdekken bent, is het belangrijk dat je snel een antwoord krijgt op al je vragen. Bij Horus krijg je een persoonlijke begeleiding, wat enorm helpt om snel het programma efficiënt te leren gebruiken.

Verandert Horus volgens u de manier waarop we vandaag boekhouden?

Met Horus boekhouden we veel sneller, accurater en actueler. Vroeger hadden we maar op bepaalde momenten van het jaar een duidelijk beeld van de boekhouding. Dankzij Horus hou je de cijfers dagelijks bij en heb je steeds een goed zicht op de situatie van je cliënten.