Curve Curve
Actualiteiten
Actualiteiten

Testimonial: iFid – Fiduciaire Digitale

7 May 2024

Benoît Meurmans & Nicolas Widar, fondateurs iFid – Fiduciaire Digitale

Beschrijf uw bedrijf in een paar woorden?

Benoît Meurmans en Nicolas Widar, oprichters iFid: IFid is een digitale fiduciaire uit Brussel die zo’n 3 jaar geleden is opgericht na de afsplitsing van een andere fiduciaire. Samen hadden we al meer dan 40 jaar ervaring in de boekhouding. We zagen het enorme potentieel van de digitale boekhouding en Horus Software, en zijn er meteen op gesprongen. Het succes kwam onmiddellijk. Voor elke 5 dossiers die we overbrachten op Horus Software, kregen onze medewerkers een fles champagne. We hebben de wijnkelder vaak moeten bijvullen . Ondertussen zijn we met 18 enthousiaste werknemers die geloven in de kracht van de digitale boekhouding.

Wat maakt jullie uniek?

Benoît en Nicolas: Onze mensen zijn absoluut onze sterkste kracht. Medewerkers die met ons in zee gaan, willen als het ware de digitale revolutie omarmen. Het succes van ons team, is ook ons succes. Iedereen groeit mee op zijn eigen tempo. Jonge boekhouders leren bij van de oudere garde die al meer dan 20 jaar ervaring heeft in de sector. IFid is een mooie mix van ervaring en jong enthousiasme.

Hoe heeft u Horus Software leren kennen?

Benoît en Nicolas: We hebben Horus Software leren kennen tijdens één van hun allereerste demo’s, niet lang nadat de eerste versie van hun programma gelanceerd was. We waren meteen overtuigd. De visie van Horus Software sloot volledig aan bij de onze.

Wat was bepalend om Horus Software in huis te halen?

Benoît en Nicolas: De herkenning van de facturen, ongetwijfeld. Dankzij Horus Software kunnen we ons nog meer focussen op het advies van onze klanten. Facturen worden snel gemaakt en gescand, waardoor de boekhouding steeds up to date is. Zo kunnen we de bedrijfsleiders veel beter opvolgen. Bij iFid zijn we digitaal, maar menselijk. In januari 2026 zal de elektronische facturatie ook verplicht zijn. Wij zijn daar nu al op voorbereid.

Hoe verliep de transitie naar Horus Software?

Benoît en Nicolas: Elke transitie vraagt aanpassingsvermogen. Ook bij Horus Software, want het programma is heel verschillende van de andere boekhoudsoftwares. Zodra je er echter mee vertrouwd ben, ben je vertrokken. De jongere generaties die bij ons werken, willen geen ander programma.

Onze klanten waren meteen weg met Falco en Horus Software. We zijn begonnen tijdens de pandemie. Dankzij het programma konden onze klanten hun facturen op afstand scannen en doorsturen. Horus Software kwam op het juiste moment.

Welke functionaliteiten spreken u aan?

Benoît en Nicolas: Dankzij de automatisering met artificiële intelligentie kunnen we beter en sneller werken. Zo kunnen we nog beter aan de verwachtingen van onze klanten voldoen. Met de Falco app zijn we ook veel vaker in contact met onze klanten. De balansen zijn ook veel vroeger klaar, zonder fouten. Bij het afsluiten van de BTW kan iedereen hier zijn computer dichtklappen om 17 u, dat zie je niet al te vaak in onze sector . Weekend- en avondwerk is absoluut verleden tijd.

Welke functionaliteiten of verbeteringen wilt u doorgevoerd zien in Horus Software?

Benoît en Nicolas: Als Horus Software bijvoorbeeld ook de belastingberekening en PVs verwerkt, dan hebben we echt een compleet programma. Wie weet komt dat er binnenkort wel aan?

Hoe verloopt het contact met de teams van Horus?

Benoît en Nicolas: We hebben niet zo vaak meer contact met de teams van Horus; de software gaat als een trein . In het verleden was het contact altijd prima.

Verandert Horus volgens u de manier waarop we vandaag de boekhouding bijhouden?

Benoît en Nicolas: De job van boekhouder is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Toen de coda’s destijds het licht zagen, waren veel accountants voorzichtig enthousiast. Vandaag de dag kunnen ze niet meer zonder. Hetzelfde geldt voor de digitale boekhouding. Wie vandaag op de kar springt, zal er later nog de vruchten van plukken.